miércoles, 30 de octubre de 2013

Resumen del taller de elaboración de semilleros

El passat dissabte 19 d'octubre va tenir lloc al Bacarot el taller d'elaboració de planters, impartit per Ximo Cerdà, enginyer tècnic agrícola, amb àmplia experiència en el món de l'agricultura.

A la trobada van acudir 20 persones que procedien de diferents localitats de la província d'Alacant, amb diferents graus d'experiència en el món de l'agricultura ecològica, i que venien disposades a aprofundir en la tècnica de l'elaboració de planters.

El pasado sábado 19 de octubre tuvo lugar en el Bacarot el taller de elaboración de semilleros, impartido por Ximo Cerdá, ingeniero técnico agrícola, con amplia experiencia en el mundo de la agricultura. 

Al encuentro acudieron 20 personas que procedían de diferentes localidades de la provincia de Alacant, con diferentes grados de experiencia en el mundo de la agricultura ecológica, y que venían dispuestas a profundizar en la técnica de la elaboración de semilleros.

Ximo Cerdà ens va estar donant àmplia informació del món de les llavors i dels plançons, sobre la procedència, qualitats, costos, hivernacles, etc. 

Ximo Cerdá nos estuvo dando amplia información del mundo de las semillas y de los plantones, sobre su procedencia, calidades, costes, invernaderos, etc.

També ens va estar parlant dels diferents tipus de substrats, composicions, qualitats, mescles i proporcions. Ens va explicar els diferents tipus de llavors i com se sembren, quin tipus de llum, humitat i temperatura els cal per desenvolupar-se correctament. També ens va parlar del reg que necessiten els planters i els plançons, com testar la humitat de forma manual, a més de les èpoques de sembra i la durada. 

También nos estuvo hablando de los diferentes tipos de sustratos, composiciones, calidades, mezclas y proporciones. Nos explicó los diferentes tipos de semillas y cómo se siembran, qué tipo de luz, humedad y temperatura les hace falta para desarrollarse correctamente. También nos habló del riego que necesitan los semilleros y los plantones, cómo testar la humedad de forma manual, además de las épocas de siembra y su duración.



Posteriorment es va realitzar una activitat pràctica de sembra de sis safates grans de planters, conjuntament, en què van participar tots els membres del taller. Ecollavor Alacant va aportar les llavors i els materials necessaris per a la realització de la pràctica. 

Posteriormente se realizó una actividad práctica de siembra de seis bandejas grandes de semilleros, conjuntamente, en la que participaron todos los miembros del taller. Ecollavor Alacant aportó las semillas y los materiales necesarios para la realización de la práctica.















Per finalitzar, els assistents al taller van poder sembrar amb llavors en envasos de iogurts, oueres, testos i altres materials que van portar, i que després es portarien a casa per seguir veient créixer. 

Para finalizar, los asistentes al taller pudieron sembrar con semillas en envases de yogures, hueveras, macetas y otros materiales que trajeron, y que después se llevarían a casa para seguir viéndolos crecer. 

El matí va transcórrer de forma agradable, en un ambient familiar i on els assistents van manifestar haver-s'ho passat molt bé i haver après molt dels ensenyaments de Ximo Cerdà, al qual agraïm la seva presència al taller igual que la de totes i tots els / les participants. 

La mañana transcurrió de forma agradable, en un ambiente familiar y dónde los asistentes manifestaron habérselo pasado muy bien y haber aprendido mucho de las enseñanzas de Ximo Cerdá, al que agradecemos su presencia en el taller al igual que la de todas y todos los/las participantes.